++Pim Doesburg draagt bollenboffen handschoenen over++
++Thomas Verhaar betuigt Sparta liefde++
++Het bijzondere seizoen van Jan Boskamp met De Goey++
++Luigi Bruins penaltykoning van Rotterdam ++
++Eddy Treytel kind van Xerxes Europacupwinnaar met Feyenoord++
++Rapper Bollebof is bijna net zo goed als Elia en Memphis++
++Kampioensreünie op Varkenoord met de boys van 1993++
++Nieuw Vreelust verwelkomt oud Spartanen Van der Gijp, Fraser en Boukhari++
Jan Boskamp: “Edje was mijn niet alleen mijn keeper, ook mijn tolk”

Het is een prachtig weerzien op sportpark Oosterflank bij Alexandria’66 op een zonnige woensdagmiddag. Ed de Goey omhelst Jan Boskamp met veel warmte. Ze hebben elkaar lang niet gezien en uiteraard komen de verhalen meteen los over hun gezamenlijke tijd in Engeland.
We schrijven het seizoen 2005-2006. ‘’Na zes jaar Chelsea was ik uitgeleend aan Stoke City, woonde nog in Londen en hoefde maar twee keer per week mee te trainen, herinnert Ed zich. “”Hij vond het zo gezellig, hij was er iedere dag”, lacht Jan, ‘hij moest ook wel want ik had em nodig als tolk. Ik sprak alleen Rotterdams”’

“Mooie tijden. Ik deed namens Jan de besprekingen”, haakt De Goey gierend van de pret in, ‘’We hebben van alles meegemaakt zelfs de technisch directeur achterna gezeten. Zo jammer dat Jan wegging.”. En Jan weer: “Zo dom van mij ook, maar ja ik was het niet nakomen van afspraken gewoon helemaal beu. Ze konden de kolere krijgen.”

Ook bij het penaltyschieren van de jonge Alexandrianen en de drie rake schoten van Luigi Bruins voor het Weerstandfonds. geeft Jan zijn ongezouten mening. Feyenoord-icoon Boskamp komt graag in actie voor het goede doel, al speelt de persoonlijke relatie met initiatiefnemer en presentator Emile Schelvis eveneens een rol.
“Miel is een maatje van me, ik ken hem al zo lang. Dan help je mekaar. Altijd.””
Bekijk ook de rol van an Boskamp bij de laatste penalty van Alexandria’66
Drie seizoenen geleden nog maar was Thomas Verhaar de sensatie van de eerste divisie.

Met 24 goals en 16 assists leverde hij een geweldige bijdrage aan de promotie van Sparta naar de eredivisie. Maar inmiddels terug op het door zoveel Spartanen verfoeide tweede niveau van Nederland zit hij verstopt op de laatste stoeltjes in de wachtkamer om opnieuw een aandeel te kunnen leveren.

Veel supporters lijken hem zelfs al helemaal af te hebben geschreven. Maar toen hij onlangs bij Sparta-SC Cambuur als late invaller voor Lars Veldwijk een hoekschop ginge nemen voor de Dennis Neville tribune, kreeg hij een behoorlijk applaus. Dat zou best (los van de stand 3-0) wel iets te maken kunnen hebben met de clubliefde die hij betuigde in aflevering 2 van de Bollenboffenbokaal.

Bij VOC, schietend op en voor het goede doel richting Ed de Goey, verklaarde de aanvaller liever op zijn kans te wachten dan te verkassen. “Ik geniet van mijn leven als betaald voetballer, het is nu even minder persoonlijk, maar Sparta heeft mij destijds ook de kans gegeven. VOC en Sparta zijn de voetballiefdes in mijn leven, wellicht dat er ooit nog een avontuur komt in Australie of de VS, maar dat is nu niet aan de orde. We moeten terug naar de eredivisie.””
Pim geeft stokje over aan Ed

Het was een fenomeen in de jaren”70, het bolleboffen toernooi en de Bolleboffen penalty bokaal. Doelman toen was Pim Doesburg die honderden penalties op zich afgevuurd kreeg van Djunioren van de verschillende Rotterdamse amateurclubs. “Ik heb er van genoten het is een mooi deel van mijn leven geweest”, zegt de 75-jarige Pim, die op 26 september op Terbergge bij de start van de Bollenboffen bokaal 2.0 het stokje over gaf aan Ed de Goey, de man die hij van Olympia in Gouda tot Sparta en Feyenoord keeperstraining gaf.

“Ed is een geweldige doelman, met een prachtige carriere”, aldus Pim bij die gelegenheid. En met een knipoog en de hem zo gekende bulderende lach. “Alleen een beetje lui” Pim Doesburg was speciaal voor de Bollenboffen-overdracht een dag eerder uit Spanje overgekomen. Hij is zeg maar nog steeds herstellende van een hartaanval die die hele famillie een tijdje terug behoorlijk schokte. ‘We mogen niet klagen hoe het nu gaat”, zegt zijn zoon Danny die ook zeer enthousiast is over de revival van de Bollenboffenbokaal.

Pim Doesburg, nog altijd trotse record houder met 687 wedstrijden in het betaalde voetbal, zal op 10 april in de rust van Sparta-Top Oss op het Kaseel de beker uitreiken aan de winnaars. Zoals bekend strijden twintig Rotterdamse clubs om de begeerde trofee. Bekijk de eerste aflevering van de Bollenboffen bokaal